Vloer egaliseren

Vloer egaliseren

Toe aan een nieuwe PVC vloer? Vergeet dan niet om allereerst uw vloer te egaliseren. Bij een plak PVC (gelijmd) is dit in ieder geval noodzakelijk. Wanneer de ondergrond niet egaal en vrij van vuil is, kan een plak PVC niet worden geplaatst. De kans op oneffenheden in de vloer is dan té groot. U wil natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van een prachtige, stevige vloer. Egaliseren is daarom een taak die u beter aan experts kunt overlaten. Onze vakmensen weten als geen ander hoe ze uw vloer kunnen egaliseren. Voor de zelfverzekerde klussers deelt Wondervloer graag een aantal tips & tricks om uw vloer perfect te egaliseren. Ook hebben wij het juiste materiaal in huis om dit te realiseren. Hier adviseren we u ook graag over!

Het egalisatieproces: hoe werkt het?

Stap 1: Reinigen van de dekvloer. Hierbij is het van belang dat de vloer droog en stofvrij wordt gemaakt. Ook dienen diepe scheuren en gaten gedicht te worden met snel cement. Denk ook aan eventuele uitstekende spijkers en dergelijke oneffenheden te verwijderen. Check daarnaast ook altijd alle hoeken na op kieren en gaten en dicht dit bijvoorbeeld af met kit zodat de egaline niet weg kan lopen.

Stap 2: Vervolgens wordt er een primerlaag aangebracht op de ondergrond. Dit zorgt ervoor dat de vloer die er bovenop komt (Bijv. een PVC vloer) optimaal hecht. Bij het aanbrengen kunt u gebruikmaken van een vachtroller in combinatie met een verlenging zodat u het primeren staand kunt uitvoeren.

Stap 3: Egaliseer de vloer met egaline. Verspreid de egaline gelijkmatig over de oppervlakte door middel van een egaline verspreider. Gebruik ontluchtingsrollen nadat u de oppervlakte volledig heeft uitgesmeerd. Let op: na het egaliseren mag er de komende 5 uur absoluut niet gelopen worden op de vloer.

Stap 4: Nadat de egaline goed droog en hard is, wordt de vloer geschuurd met een speciale schuurmachine. Hierna dient de vloer nogmaals gestofzuigd en geveegd te worden.

Stap 5: De PVC-vloer heeft intussen 24 uur gehad om te acclimatiseren op kamertemperatuur. Voor het leggen van de PVC-vloer wordt de lijm aangebracht op de geëgaliseerde ondergrond.

Stap 6: Na het leggen wordt de PVC-vloer gewalst. Dit zorgt ervoor dat de vloer goed aan de lijm hecht. De vloerwals weegt zo’n 50-70 kilo en verdeelt de lijm gelijkmatig over de vloer.

Stap 7: Geniet jarenlang van úw nieuwe Wondervloer!

Egaliseren nodig voor een klik PVC vloer?

Is het egaliseren ook nodig bij een klik PVC vloer? Niet per sé. Wel is het zo dat een PVC-vloer met kliksysteem altijd wordt gelegd met een goede ondervloer. Indien er oneffenheden in de ondergrond zitten die groter zijn dan 2 millimeter, is het wel noodzakelijk om de grond eerst te egaliseren. Zijn de oneffenheden kleiner dan 2 millimeter? Dan vangt de ondervloer het verschil op. U zult dan geen ongelijkheden zien in de PVC-vloer. Bij twijfel of advies: neem gerust contact met Wondervloer op, onze experts helpen u graag!

Gesprek beginnen
Hulp nodig?
Hallo 👏
Kunnen wij je helpen?
Call Now Button